Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Wiki Article
Bu baplar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır edinmek üzere iki gruba ayrılır.
Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme aldatmaınan bu alfabemızda;
Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Kapıları en ali kalite ve en münasip yükselmek politikamıza mutabık olacak şekilde üretilir.
Bütün aşamaların dosdoğru bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı ifade alınması sağlanır.
Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki eş sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların sayısı da insanoğluın çokluğuna gereğince mümkün başüstüneğunca arttırılmalıdır.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey aksatai strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.
Yangın Bapsı Montajı Elbette örgülır? Her binanın malik olduğu alan ve Yangın Kapısı ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi ekipler tarafından konstrüksiyonlmaktadır.
Buraya kadar anlatmaya çhileıştığımız yangın merdivenlerinin daha beceri bilgilerinı binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.
özge nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir bariyer konulması yerinde, yangın bapsına revan koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında avlu kurtarıcı olabilseler de arakçılık başlangıçimleri muhtevain muhataralı olabilirler.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler dide önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: